Kansi_vedos1png_transparentbg_lowres.png

JOHTAJUUDEN RAKENTAJAT

Edelläkävijöiden kertomuksia itseohjautuvuudesta ja kokeilukulttuurista

“Vihdoinkin johtamiskirja, joka ei kopioi vaan esittelee runsaasti modernia ajattelua johtamisesta, muutoksen hallinnasta ja esittelee lukijalleen uuden termin; parviohjautuvuus. Tuoreet suomalaiset yritysesimerkit ovat kirjan helmi.”

- Matti Copeland, Chief Curiosity Officer, EY

”Johtajuuden rakentajat tarjoilee kaivattua vertaistukea ja oppeja kokeneilta yritysjohtajilta toiselle case-esimerkkien muodossa. Jukka on onnistunut tuomaan esiin johtajuuden keskeisimmät haasteet erilaisten organisaatioiden avulla. Kirja on hyödyllinen jokaiselle itseohjautuvuudesta ja johtamisesta kiinnostuneelle yrittäjälle, johtajalle tai asiantuntijalle.”

— Kati Kitti, Director, Recruitment & Employer Branding, Solita

”Todella ajankohtainen johtamisen kirja! Erityisesti pidin konkreettisista esimerkeistä johtajilta, joita pidän johtamisen edelläkävijöinä. Esimerkiksi avoimuuden merkitys, kokeilukulttuuri ja parviohjautuvuus – näihin teemoihin pitäisi jokaisen nykyjohtajan paneutua. Tästä kirjasta löytyy kaikki mitä moderni johtaja tarvitsee.”

— Matti Perkkiö, Chief Marketing Officer, LämpöYkkönen

Kirjan esittely

Kirjan ytimen muodostavat 12 case-tapausta. Esimerkkeinä esitellään mm. Telian yritysasiakaspalvelu, Heltti, Freska, Codento, Integrata, Sysart, Solita Data &AI, Palmu ennen Solitaa ja osana Solitaa, Kisko Labs, Contribyte, Visma Enterprise, Fingertip ja YLE. Kirjassa esitellään muutoksen johtamisen malli, joka perustuu case-yritysten kuvauksiin siitä, mitä on tapahtunut, mistä muutos on saanut alkunsa ja millaisia vaiheita muutosmatkalla on ollut. Kirja kertoo osallistumisesta, osallisuuden kokemuksesta, avoimesta kommunikaatiosta, sosiaalisesta päätöksenteosta, kokeilukulttuurista, strategisesta johtamisesta, itseohjautuvuudesta, yhdessäohjautuvuudesta, parviohjautuvuudesta, johtajuudesta ja tarkoituksen, arvojen sekä vision sanoittamisesta.

Sivumäärä 256

Case-kuvausten osuus noin 100 sivua

Sisällysluettelo

Muutoksen johtamisesta muutoksessa johtamiseen

Osallisuuden kokemus

Avoin kommunikaatio ja aktiivinen läpinäkyvyys

Kaikki ovat päätöksentekijöitä

Kokeilukulttuuri

Päästä irti -strategia

Itseohjautuvuudesta parviohjautuvuuteen

Johtamispalveluiden markkinat

Sanoita tarkoitus, arvot ja visio

Avainsanat ja luokat

Itseohjautuvuus, Kokeilukulttuuri, Päätöksenteko, Vuorovaikutus, Kommunikaatio, Johtajuus, Tarkoitus, Arvot, Visio, Yhdessäohjautuvuus, Parviohjautuvuus, Organisointi, Ketteryys, Strategia.

Kirjastoluokka: 69.11 Johtamisen tekniikka ja menetelmät

Tuoteryhmä: Tietokirjallisuus

Thema aihe: Taloustiede, rahoitus, liiketoiminta, liikkeenjohto, Liiketoiminta ja yritysjohto, Yritysjohto ja johtamistekniikat, Yritysjohto: johtajuus ja motivaatio, Johdon päätöksenteko, Tietämyksen hallinta, Liiketoimintainnovaatio

Julkaisutiedot

Nimi:

Johtajuuden Rakentajat : Edelläkävijöiden kertomuksia itseohjautuvuudesta ja kokeilukulttuurista

Julkaisupäivä: 9.5.2019

ISBN 978-952-94-1787-2 (nid.)
ISBN 978-952-94-1788-9 (PDF)
ISBN 978-952-94-1789-6 (EPUB)

© Growman Oy ja Jukka Ala-Mutka

Paino: Premedia Helsinki Oy 2019 Helsinki

Kirja on painettu Suomessa.

“Pitää vain tehdä enemmän oikeita päätöksiä kuin vääriä.”

— Sebastian Heinrichs, Freska

“En usko sitä, että olisimme onnistuneet itseohjautuvuudessa, jos emme olisi samalla vaihtaneet kommunikaatiojärjestelmiä. Kielsin sisäisen sähköpostin.”

— Petri Aukia, Codento

“Kun asiaa, mitä ne kaikki itseohjautuvuuden rakenteet voisivat olla, mietittiin enemmän, syntyi ajattelun tuloksena pallomeriorganisaatio.”

— Timo Lappi, Heltti

“Nyt ajattelen, että olen ollut ihan idiootti, kun aikaisemmin on ollut sellainen olo, että ei voi jäädä edes kesälomalle, koska asiat seisovat poissaollessa. On tietyllä tapaa ihanan vapauttava tunne, että tämä kone toimii kuin rasvattu. Ihmiset päättävät keskenään asioista ja saavat päätöksiä aikaan. Itse et johtajana ole pullonkaulana.”

— Katriina Kiviluoto, Solita